2020-02-24

A Budaörsi NŐ – EMLÉKEINK fotókiállítás a budaörsi Városházán

2020. március 9-én nyitja meg kapuit a budaörsi Városházán A Budaörsi NŐ – Emlékeink című fotókiállítás. Hivatalos kiállítás megnyitó ünnepség nem lesz, a tárlat a Városháza nyitvatartási idejében látogatóható, igény esetén kérhető tárlatvezetés a +36/70-285-5287-es telefonszámon. A képeket a hónap végig lehet megtekinteni.

 

A kiállítás célja, hogy bemutassa a kezdeményezés elmúlt öt évét, felelevenítse a történteket, és hogy felhívja a figyelmet a 2020. november 19-én, a nemzetközi férfinapon megrendezésre kerülő A Budaörsi Férfi rendezvényre és fotókiállításra.

A Budaörsi NŐ fotókiállítást sokan ismerik városunkban. Öt éve indult ez a civil kezdeményezés, ami arról szól, hogy minden évben 10 olyan budaörsi nőt mutatnak be egy fotókiállítás keretén belül, akik élete, munkássága példaértékű. Idén viszont a férfiak kapnak teret. A szervezők várják az ajánlásokat.

2019-ben Szigetszentmiklóson a budaörsi minta alapján is megrendezésre került egy hasonló fotókiállítás és kitüntetés A Szigetszentmiklósi NŐ címmel, amelynek fotóit szintén Májer MSE, A Budaörsi NŐ ötletgazdája készítette.

2020-ban rendezték volna meg A Budaörsi NŐ fotókiállítást hatodjára, viszont sokak javaslatára egy újdonságot hirdettek a szervezők. Így 2020. november 19-én budaörsi férfiakat mutatnak be.

A kiválasztás – ugyanúgy mint az eddigi kiállításoknál – ajánlások alapján történik. Bárki küldhet be ajánlást, aki ismer olyan budaörsi férfit, akinek élete, munkássága példaértékű. Egy kikötés van csupán, hogy a jelölt nem élhet aktív politikai életet.

A jelöléseket abudaorsiferfi@gmail.com e-mail címre, FB/abudaorsiferfi oldalra, vagy telefonon várják a +36/70-285-5287-es telefonszámon 2020. június 30.

Addig is minden érdeklődőt sok szeretettel vár A Budaörsi NŐ – Emlékeink tárlat 2020. március 9-től a budaörsi Városháza aulájában.

 

 

 

 

 

You may also like...