2019-05-16

Bóvári Éva (1962-2021)

Bóvári Éva 2019-ben nyerte el A Budarösi NŐ kitüntető címet. Hatéves kora óta sportolt. Szertornázott, majd atletizált. Mindkét sportágban versenyzett, diákolimpián, budapesti-, országos megmérettetéseken vett részt. Három gyermek édesanyja és három unoka nagymamája. Sokan közülük akrobatikus rock and roll sportágban értek el kimagasló sikereket.

Egy lábsérülés miatt a testnevelő tanári pálya elérhetetlen „távolságba” került tőle. 1983-ban diplomázott óvónőként, de már az első év elvégzését követően felfigyeltek tehetségére és a gyakorlaton végzett munkája alapján felkérték, hogy dolgozzon a Főiskola Gyakorló Óvodájában.

Kiváló munkája miatt többször részesült elismerésekben. Az évek során több képesítést is szerzett. Edző, pedagógus szakvezető, egészségpedagógus, rock and roll oktató. „Az oktató-nevelő, tudományos és művészeti munkában végzett kiemelkedő tevékenységéért főigazgatói dicséret”- ben részesült. 2014 óta a Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Német Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskolában dolgozott, mint óvodapedagógus.

Munkája során – már harminchat éve – nagy örömmel foglalkozott óvodás korú gyermekekkel. Akrobatikus rock and roll sporttánc edzőként tevékenykedett Budaörsön és a törökbálinti Művelődési Házban. 1999 óta segítette az utánpótlás nevelést a táncsportban. 2003-ban alakították meg a Musztáng Sportegyesületet vezetőedző barátnőjével és néhány élversenyző lelkes szüleivel.

Kezdetektől az egyesület elnökhelyettese, szakosztályvezetője volt. A legifjabbakat – főleg az óvodás korúakat – játékos formában ismertette meg a rendszeres mozgás, sportolás örömeivel, a sportág alapjaival. Ezenkívül utánpótlás versenyzőkkel is foglalkozott. Nap mint nap gyerekekkel, emberekkel volt körülvéve.

Elképesztően erős empátiával rendelkezett.

A jó pedagógus minden erényével rendelkezett, de mégis volt benne egy plusz, ami megkülönböztette a többiektől. Sok szeretetet adott, és nem fél odaadni a bizalmát is. Családja sok nehézséggel (tragédiával is) küzdött meg az elmúlt időben, de nagy szeretetben és összefogásban éltek.

Bóvári Évát azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert kitartása, az emberekhez való hozzáállása példaértékű. Bárki, aki ismerte, tudja, hogy mennyi energiát volt képes fordítani az emberek segítésére, a másokkal való törődésre.


Bóvári Éva 2021-ben hunyt el, emléke örökké a szívünkben él.

Olyan volt ő, mint a hullócsillag, amely átsuhan az égen. Egy villanás csupán, de amíg látszik, beragyogja az eget, és aki látta, nem felejti el soha többé.

You may also like...