A Budaörsi TEHETSÉG

A Budaörsi NŐ fotókiállítást sokan ismerik Budaörsön. 2015-ben indult ez a civil kezdeményezés, ami arról szól, hogy minden évben 10 olyan budaörsi nőt mutatunk be egy fotókiállítás keretén belül, akik élete, munkássága példaértékű. A kiállítások célja az volt, hogy felhívja a figyelmet azokra a budaörsi nőkre, akik értünk, budaörsiekért dolgoznak. Életük, munkásságuk példaértékű. A kiállításoknak köszönhetően egy olyan közösség alakult ki, amely segít a helyi jótékonysági programok megvalósításában, felkarolja, és segíti a leendő Budaörsi NŐ-ket, és támogatja  a fiatal tehetségeket (bővebben: abudaorsino.hu).

A Női Együttható program kertén belül, A Budaörsi NŐ közösség a Budaörsi Tanoda Alapítvánnyal együttműködve tehetségkutatót szervez Budaörsön. 

 A Budaörsi TEHETSÉG projekt célja, hogy megkeresse, bemutassa, és segítse a helyi tehetségeket. 2023-ban ének és zene kategóriában tudnak jelentkezni a 25 évesnél fiatalabb diákok a versenyre. Minden évben más-más kategóriában tudják majd megmérettetni magukat a gyerekek. A tehetségkutatót március 8-án, Nőnapkor hirdettük meg. 2023. szeptember 24-ig lehet jelentkezni, augusztusban van az előválogató, október első hétvégéjén felkészítő tábort tartunk, október 14-én mutatkoznak be egy gála keretén belül a legjobbak.

A tehetségkutatón egy fődíj kerül átadásra, amelyet egy kincses dobozba rejtünk, amit egy budaörsi alkotóművész díszít a festményével.  A dobozt csak a tehetségkutató díjkiosztóján nyithatja ki a győztes. Mindezek mellett további fellépési lehetőségeket, és egy videó klip elkészítését biztosítunk számára. 

A gálára bejutott többi versenyző oklevelet, és ajándékcsomagot kap a helyi cégek felajánlásának köszönhetően. A felkészítő táborról, és a tehetségkutató gála napjáról beszámol a helyi televízió (TV2040), élőben közvetíti az eseményeket a Buda Környéki Televízió, így aki nem tud részt venni az eseményen az is nyomon tudja követni a történéseket. A helyi újság, a Budaörsi Infó és a Budaörsi Napló. Így a lehető legszélesebb körben megismerhetik a feltörekvő tehetségeket. A versenyre jelentkezni egy rövid bemutatkozó írásával lehet 2023. szeptember 24-ig.  A bemutatkozóban szerepelnie kell: jelentkező neve, kora, iskolája, elérhetősége, előadni kívánt mű címe, és az előadás formája (ének vagy zene). Egyénileg vagy csoportosan is lehet jelentkezni.  A jelentkezést abudaorsitehetseg@gmail.com e-mail címre kell elküldeni.  A szervezők minden jelentkezővel felveszik a kapcsolatot. A versenyzőknek egy előválogatónk kell részt venniük, ahonnan a 10 legjobb induló juthat tovább a tehetségkutató gálára, ahol összemérhetik tudásukat a többiekke

A Budaörsi TEHETSÉG mutató versenyről bővebben:

FONTOS HATÁRIDŐK:

  1. Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 24.
  2. Előválogató: október
  3. Felkészítő tábor: szeptember 30. október 1. 
  4. Gála műsor: 2023. október 14.

 

JELENTKEZÉS:

Jelentkezni e-mailben lehet: abudaorsitehetseg@gmail.com e-mail címen.

A jelentkezésben fel kell tüntetni a jelentkező életkorát, melyik iskolából jelentkezik, milyen dalt szeretne előadni.

 

ELŐVÁLOGATÓ:

A Budaörsi Tanodában lesz az előválogató, ami teljesen más lesz, mint a megszokott. Nem kell órákat várni, izgulni, stresszelni. Minden jelentkezővel egyeztetünk, megbeszéljük, hogy neki mikor jó az időpont, és az általa kiválasztott időpontban találkozunk a Budaörsi Tanodában (Farkasréti út 6/A).

Itt közönség nélkül, stressz és izgulás nélkül lesz lehetősége előadni a produkcióját, amit kamerával rögzítünk. Felvétel után megmutatjuk. Mindegyik versenyzőt ugyanabból a szögből, ugyanúgy veszünk fel.

Ezeket a videókat megnézi A Budaörsi TEHETSÉG 5 tagú zsűrije, és kiválaszt 10 jelentkezőt, akiknek lehetősége lesz bemutatkozni a gála műsoron.

A zsűri tagjai:

Nagy István – A Karaván együttes vezetője, a Romano Karaváno Egyesület vezetője, a MTV műsorvezetője, szerkesztő riportere, zenész, énekes

Endrődi Ágnes – A Múzs-Art Színházi és Művészeti Egyesület elnöke, zenepedagógus

Ihász Kata – A KataPult Kamarakórus művészeti vezetője, zenepedagógus

Ligabue Anita – Számos zenei csoport, (köztük a Musicaliga, a Weiner sextett, a Rogers kórus stb.) életre keltője és támogatója, kommunikációs instruktor

Tóth Anna – Zenetörténész, a VIVART Budaörs Zeneművész Egyesület vezetője, a budaörsi Huszár Kata Alapítvány elnöke

 

FELKÉSZÍTŐ TÁBOR:

A felkészítő táborba a 10 legjobban szereplő diákot hívjuk meg. A tábor központja a Budaörsi Tanoda lesz. Ez egy napközis tábor, nem kell ott aludni. Az étkezést a Budaörsi NŐ közösség biztosítja a résztvevők számára.

A táborban ritmusgyakorlatokat, játékos feladatokat kapnak tőlünk a jelentkezők. Továbbá segítünk majd nekik abban, hogyan tudnak bátrabban a színpadra lépni. A tábor időtartama alatt profi képek is készülnek a résztvevőkről, amit a Gála napján fogunk majd kiállítani a helyszínen, hogy ne csak egy dal erejéig ismerje meg őket a nagyközönség, hanem egy kiállítás formájában is.

 

GÁLA MŰSOR:

A gála műsorra 2023. október 14-én kerül sor, a budaörsi PostART-on.

A 10 diák előadja a műsorszámát, majd pedig a zsűri értékelése és közönség szavazás alapján 1 fődíj, 2 különdíj, 2. és 3 helyezett díj kerül kiosztásra.

A fődíj egy nagy fa kincsesláda lesz, amiben a győztesnek felajánlott kincsek lesznek.

Minden versenyző természetesen ajándékcsomagot és oklevelet adunk. Így mindenki aki eljön fellépni, az nem távozik üres kézzel.

A díjak között lesz majd fotózás, videóklip készítés, édességek és ajándékkuponok is.