2019-03-29

Ismerjék meg a művészeket! Gulyás Boglárka – Ki mosogatott?

A Budaörsi NŐ fotókiállítás minden évben egy jótékonysági árveréssel zárul. 2019-ben a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatjuk. Idén 10 tájkép mellett 10 képzőművészeti alkotást is árverésre bocsátottunk.

 

Cikk sorozatunkban ismerjék meg jobban a művészeket, akik támogatják ügyünket, és az alkotásaikat, amiket felajánlottak.

Gulyás Boglárka – képzőművész, Bodnár Gábor– hangszerkészítő, Tóth József Füles – a magyar reklámfotózás legendája, Ráthonyi Kinga – vizuális művész, Neil Wolstenholme – vizuális művész, Győrfi András – festőművész, Nagy Gyöngyi – népi iparművész, Kadosa Kiss József – képzőművész, Kádár Gabriella – szobrász, keramikus, Somogyi Ferenc – szobrász.

Gulyás Boglárka grafikus, textil- és festőművész grafikái, festményei, szobrai és textilmunkái mind egyazon célt szolgálnak: valami kedvességet akar elindítani velük az emberekben.

Mindezt azért, hogy reményt lássanak és megtalálják a lezárt ajtók helyett a nyíló ablakokat, melyeknek – bár töröttek, koszosak is – mégis van keretük, amelyek egyben tartják őket. Az ablakokon át új távlatba léphet bárki, aki merészeli ezeket az ablakokat kinyitni…

Bogi összetett technikával dolgozik, képei nagyrészt régi falemezre, bontott deszkára készülnek. A Budaörsön élő és alkotó művész fontos feladatának érzi a város értékeinek kutatását, bemutatását, őrzését. Festménygrafikaként visszaadva a régi és érdekes múltú (sok esetben már lebontásra ítélt) épületeket, szobrokat, a mai állapotukban, de régi szerepük hangulatával mutatja be, mert fontos tudni, hogy kik vagyunk, honnan indulunk és hova érkezünk.

A Budaörsi NŐ fotókiállításra egy festménygrafikát ajánlott fel. Akrilfestékkel és spéci zseléstollal, és Posca tollal készítette.

„…nőként nagy részünket teszi ki az otthoni „szívből-szolgálat”, akármit is dolgozunk emellett. Egy kupac színes csésze látható a képen. Valaki elmosogatott helyettem….” – tette hozzá Bogi.

Kiskora óta szeret festeni, de rajzolni sokkal jobban. Minden munkájának alapja a grafika, akár látszik a végén, akár nem annyira. Ez a hivatása. Elmondása szerint szereti visszaadni a szépet, vagyis az értékes dolgokat.

Ezért fest főleg portrékat, régi házakat, embereket, és amihez az ember kötődik, mert úgy véli, hogy fontos tudnunk, hogy hová kötődünk, honnan jövünk. Véleménye szerint ez a legnagyobb érték.

Miért ajánlottad fel az egyik alkotásodat az árverésre?

Mert jó érzés a tehetséget -amit én is csak úgy érdem nélkül kaptam- önzetlenül jóra használni, hogy más is kapjon.

 

Gulyás Boglárka festményére ide kattintva, a közösségi oldalunkon lehet licitálni!

Bízunk benne, hogy jó helyre kerül ez a fantasztikus kép.

Amennyiben szeretné felvenni a kapcsolatot Gulyás Boglárkával, azt ide kattintva a közösségi oldalán teheti meg.

 

 

You may also like...