2019-04-01

Ismerjék meg a művészeket! Ráthonyi Kinga és Neil Wolstenholme

A Budaörsi NŐ fotókiállítás minden évben egy jótékonysági árveréssel zárul. 2019-ben a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatjuk. Idén 10 tájkép mellett 10 képzőművészeti alkotást is árverésre bocsátottunk.

Cikk sorozatunkban ismerjék meg jobban a művészeket, akik támogatják ügyünket, és az alkotásaikat, amiket felajánlottak.

Ráthonyi Kinga – vizuális művész, Neil Wolstenholme – vizuális művész, Gulyás Boglárka – képzőművész, Bodnár Gábor– hangszerkészítő, Tóth József Füles – a magyar reklámfotózás legendája, Győrfi András – festőművész, Nagy Gyöngyi – népi iparművész, Kadosa Kiss József – képzőművész, Kádár Gabriella – szobrász, keramikus, Somogyi Ferenc – szobrász.

Ráthonyi Kinga adjunktus a PTE MAMI Tárgyalkotó Tanszékén és a Budaörsi Illyés Művészeti Szakképzés, a kerámiaműves szakképzés vezetője.

A Budaörsi NŐ fotókiállításra három porcelán párnácskát ajánlott fel, amit szabad kézzel épített porcelánból, redukciós gázégetéssel (1300fok), máz feletti matricával és festéssel készített.

Mi a története az alkotásodnak? 

Az Ezeregy éjszaka párnainak néhány darabja.  A Parallel Realities című kiállításomra készült, 2018-ban.

Mi sodort a művészetek felé? 

Mindig is ezt csináltam, mióta emlékszem, nem merült fel a „miért” kérdés. Miért ne ezt ezt csinálnám ?

Ráthonyi Kinga alkotására ide kattintva, a közösségi oldalunkon lehet licitálni!

Bízunk benne, hogy jó helyre kerülnek a párnácskák. 

Neil Wolstenholme A Budaörsi NŐ fotókiállításra Hello Past című szobrát ajánlotta fel, amire ide kattintva tudnak licitálni. 

A porcelán szobor 1300 fokos fatüzes kemencében lett kiégetve. A szobor “We’ve Come So Far?” című poszt-funk kerámia kiállításhoz készült.
Ez a kiállítás az ikonikus popkultúrát használta az emberi művészeti kreativitásról szóló történetem bemutatásához. A legrégebbi tàrgyi bizonyítékunk erről 100 ezer évvel ezelőtti.

A kiállításáról bővebb információt ide kattintva találnak.

További munkáit pedig ide kattintva nézhetik meg. 

 

Neil Wolstenholme az Egyesült Királyságból jött Magyarországra 1996-ban.

Ráthonyi Kingával közösen ismertettük meg a közösségi művészetet az országgal. Budaörs nyílt gondolkodású és előremutató közösségének köszönhetően 2015-ben megalapítottuk a budaörsi Közter18 Közössègi Alkotò teret. Nagyon örülök, hogy a közösségnek adományozhatom a műalkotásomat, és visszaadhatok valamit a közösségnek, amely támogatott engem.”

A hely a következő programokat működteti:
* az Illyès Gyula Gimnàzium keràmiamûves OKJ szakkèpzèsèt
* éves nemzetközi kerámia szimpóziumot,
* keràmia tanfolyamokat és alkotòűhelyeket
* kortárs vizuàlis mûvèszeti kiállításokat
* közösségi művészeti alkotòmûhelyeket

Amennyiben szeretné felvenni a kapcsolatot Ráthonyi Kingával és Neil Wolstenholme-el azt a www.kozter18.hu weboldalon keresztül teheti meg.

You may also like...