2018-10-05

Nagy Éva

Nagy Éva a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársaként dolgozott 2015-ben Budaörsön. Elmondás szerint most érte el azt a kort, hogy a szűkebb környezetén túl is segíthessen másokon.

A Vöröskereszt számára mindig is a leghumanitáriusabb szervezet volt. Már a nagymamája is tevékenykedett vöröskeresztesként annak idején. A Vöröskeresztre úgy tekint, mint egy távoli rokonságra, akik ha sokszor személyesen nem is ismerik egymást, mégis mindenkinek belső indíttatása, hogy segítsen a másikon.

Számára pont ez a vonzó benne, hogy sok-sok segíteni akaró, jó szándékú embert kell összefogni az éppen aktuális közös segítségnyújtásra. Hivatásosként napi 8 órában életmentőket toboroz véradásokra, közúti- és munkahelyi elsősegélynyújtási ismeretek oktatására szervez tanfolyamokat és vizsgákat.

A Zsámbéki-medence településein működő önkéntesekből álló helyi szervezeteket támogatja elképzeléseik megvalósításában, illetve egy-egy országos karitatív megmozduláson koordinálja az alapszervezeteket. Munkaidején felül még önkéntesként is tevékenykedik a budaörsi szervezetben. Az okoz számára örömet ebben a munkában, hogy mindig új emberekkel ismerkedhet meg, új sorsokkal, új történetekkel találkozik nap mint nap. Mindig akad valaki, aki segítségre szorul, és Éva kitűnő szervezőkészségének köszönhetően ezek nem problémák, hanem megoldásra váró feladatok, amiket meg is old.

Nem ismeri a lehetetlent, és a nem szót sem, amikor arról van szó, hogy rászorultakon kell segíteni. Ha kidobják az ajtón, bemegy az ablakon – leginkább így jellemezhető. Kitartó és nyughatatlan. A tenni akarás és önzetlenség élő példája. A legfontosabb számára a tisztesség és a tisztelet. Megbecsülve lenni és megbecsülni mindenkit.

Teljességében azonosul a Vöröskereszt 7 alapelvével a magánéletében is: emberiesség, pártatlanság, semlegesség, függetlenség, önkéntesség, egyetemesség, egység.

Nagy Évát azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert eddig még nem volt olyan probléma, amit ne tudott volna elintézni. Mindenre van megoldás a tarsolyában és az emberekhez való hozzáállása, lelkesedése és kitartása irigylésre méltó. Munkaidején felül még önkéntes feladatokat is vállal, így segítve azokat az embereket, akiknek nincs kihez fordulniuk.

You may also like...