2018-10-05

Fejérné Hodut Éva

Fejérné Hodut Éva, a Budaörsi Rendőrkapitányság sajtóreferense, önkéntes tűzoltó és a Budaörs Rádió munkatársa 2015-ben.

Fejérné Hodut Éva Budaörsön nőtt fel.  Mikor 2015-ben kiválasztottuk a Budaörsi Rendőrkapitányságon dolgozott sajtóreferensként, a Budaörs Rádiónál pedig hírolvasói pozíciót töltött be, mindemellett több mint tíz éve a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó és Közhasznú Egyesület önkéntes tűzoltója.

Jelenleg az Érd Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályán előadó.

 

 

Édesapja Hodut János, nyugalmazott tűzoltó őrnagy, aki 2002-óta a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka. Ilyen családi háttérrel nem is volt kérdéses, hogy a parancsnok úr lánya is a lánglovagok közé áll, bár elmondása szerint teljesen ártatlan ez ügyben. Sosem próbálta lányát a munkavállalás terén befolyásolni, viszont nagyon örül neki, hogy így döntött. Bár ez egy korántsem nőies szakma, azonban Éva könnyűszerrel megküzd minden akadállyal, vagy szétvágja…

 

A műszaki mentések során inkább a vágófejet használja mintsem a feszítőt, de ha arról van szó, attól sem riad vissza. A káresetnél többnyire az autók oszlopait szokta szétvágni. Akár tűzbe is megy bárkiért, és ezt az ő esetében valóban szó szerint érthetjük. Elmondása szerint a tűzoltóságon mindenkinek megvan a maga feladata, és nincs megkülönböztetés az alapján, hogy valaki kisebb, erősebb, vagy netalántán nő. Mindenkinek minden helyzetben helyt kell állni. A káreseteknél csapatban oldják meg a feladatokat, egymásra utalva, így mindenkinek teljesítenie kell adottságaihoz mérten.

Éva szavajárása szerint nincsenek nők és férfiak, csak tűzoltók vannak. Nagyon szereti Budaörsöt, a fekvését, az illatát, a hangulatát és az itt élő embereket. El sem tudná képzelni, hogy bárhol máshol éljen a nagyvilágban. Itt mindenki ismer mindenkit, mintha csak egy vidéki kis faluban lennénk. Igazán jó és leírhatatlan érzésnek tartja, amikor sétál a városban és megszólítják. Hiszen tud úgy eljutni a városközpontba, hogy ne találkozzon ismerőssel. Általában a munkájáról kérdezik, vagy épp megdicsérik televíziós vagy rádiós szereplése végett. Ez az, amitől számára különleges és elhagyhatatlan Budaörs.

 

Első és legfontosabb számára a családja, és a férje, aki talán a sors furcsa fintorának köszönhetően a Budaörsi Mentőállomáson dolgozik és szintén önkéntes tűzoltó, ezért úgy gondolom, hogy Éva személyében megtaláltuk azt a kuriózumnak számító hölgyet, aki egymaga felöleli az összes tiszteletre és megbecsülésre méltó, és kevésbé jól fizető egyenruhás foglalkozást.

Éva nyitott és segítőkész, bárki is fordul hozzá mindenben megpróbál segíteni. Barátai és saját elmondása szerint is a leginkább az mondható rá, hogy minden lében kanál.

Fejérné Hodut Évát, azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert a Budaörsi Önkéntes Tűzoltóságnál végzett munkája, elszántsága és hivatástudata egyedülálló. Mindenkihez van egy kedves szava, bájos, törékeny külseje ellenére sem retten vissza attól, hogy biztonságát kockáztassa mások érdekében.

 

 

You may also like...