2021-01-29

Harangozó Boglárka

Táncművész.

Harangozó Boglárka három éves kora óta táncol akrobatikus rock and roll stílusban, négy éves kora óta versenyez is. A Mindszenty József Római Katolikus Általános Iskolába járt. Középiskolai tanulmányait a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban folytatta. Az iskola történetének legelső táncművészeti tagozatára járt Szent-Ivány Kingához.

2017-ben kitünővel érettségizett le, országos tanulmányi versenyt nyert tánctörténelem tantárgyból. 3-szor kapta meg a “Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója” kitüntetést. 2-szer a budapesti “Kiváló Tanuló, Kiváló Sportoló” kitüntetést. Többször kapott elismerést a XI. kerületi Önkormányzattól. A budaörsi Önkormányzat és a Kispesti Önkormányzat is támogatta az élversenyzését.

Érettségi után lehetősége nyílt arra, hogy még 1 évig csak a szakmai tanulmányait folytathassa, így OKJ-s táncművész képesítést szerzett 2018-ban, kiváló minősítéssel, és olyan híres koreográfusokkal dolgozhatott együtt, mint Bozsik Yvette, Krausz Alíz, Kalmár Attila, Gera Anita, Asztalos Dóra, Góbi Rita és még sokan mások. Az OKJ-s képzése alatt felkérést kapott, hogy táncművészként szerepeljen A dzsungel könyve című ismert zenés darabban, a Pesti Színházban.

Azóta is aktív táncművészként dolgozik együtt a Vígszínház társulatával olyan darabokban, mint A dzsungel könyve, a Diktátor és a Premier. Jelenleg elsőéves konduktor hallgató a Semmelweis Egyetem Pető András karán. Sportágában (akrobatikus rock and roll) magyar bajnok, junior világbajnok, EB bronzérmes, világkupa ezüstérmes, serdülő világranglista harmadik, felnőtt páros kategóriában Magyar Bajnok, a Magyar Köztársaság Kupa nyertese, nemzetközi bajnokságon első helyezett, magyar ranglista vezető is volt, felnőtt formációs kategóriában többszörös Magyar Bajnok, nemzetközi bajnok, világbajnok.

Minden elért sikere ellenére is szerény maradt. A mai napig tagja a Sol Invictus nevű felnőtt nemzetközi nagyformációnak és a Diversity nevű felnőtt kisformációnak. A Romano Glaszo – Emberi Hang Művészeti Csoporttal számtalan előadáson szerepelt. Közösen dolgozták fel A halálra táncoltatott lány -holokauszt táncballadát, amely 2015-ben Raoul Wallenberg-díjat kapott. Magával szemben maximalista, főleg azokban a dolgokban, amik fontos szerepet játszanak az életében: tanulás, versenysport, táncművészet. Nagyon szereti a gyerekeket és fontosnak tartja, hogy minél több emberen segíthessen.

Harangozó Boglárkát azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert mindenhol nagyon szeretik kedves természete miatt. Mindenkiben a jót látja, mindenkihez pozitívan közeledik, alkalmazkodó, segítőkész. Nagyon kitartó és céltudatos, nyitott mindenre., soha senkit meg nem bántana, nagyon empatikus, együttérző.

You may also like...