2018-11-13

Glósz Zsuzsa

Gyógypedagógus, művészeti menedzser. 

 

Zsuzsa gyógypedagógus és művészeti menedzser végzettségű 3 gyermekes édesanya 26 évvel ezelőtt költözött városunkba. Ahogy cseperedtek a gyermekei úgy kezdett részt venni a város társadalmi életében. Iskolaszéki tagként mind a Kesjár Csaba Általános Iskolában, mind az Illyés Gyula Gimnáziumban aktívan kivette a részét a feladatokból. 8 évig vezette a Zsóry Zsibongó Gyermek és Ifjúsági Tábort, ahol számos budaörsi csoportot fogadott, művészeti- és sporttáborokat , osztálykirándulásokat, erdei iskolákat szervezett számukra. A tartalmas időtöltés mellett a családias, nyugodt légkör biztosítása volt a legfontosabb cél számára.

Amikor lánya, Vissy Anna 15 évvel ezelőtt megalapította a Budaörsi Vivace Egyesületet, automatikusan folyt bele a szervező munkába. Az első időkben a hivatalos ügyek intézése hárult rá, az egyesület gyors növekedésével viszont már minden területen megtalálható volt. Amikor két évvel ezelőtt lányát is “Budaörsi NŐ”-nek választották, egyik tanítványa az alábbi sorokat írta róluk: “ … azt hiszem 8 évesen kerültem a Budaörsi Vivace Egyesületbe és egyszerűen itt ragadtam. Ez egy nagy befogadó család, ahol Ancsa és édesanyja – számunkra csak Mami — töltik be az anyuka szerepét. Mindig mindent meg tudunk velünk beszélni, bármin el tudunk poénkodni, de szükséges szigort is megkapjuk tőlük.” A kulcsszó a befogadó család.

A komoly sport és művészi munka mellett a családias, közvetlen légkör megteremtése volt a fő céljuk. Fellépések, táncgálák során az örök ügyelő szerepe az övé, tudni, hogy minden és mindenki a helyén van. Táborok, turnék során míg lánya a szakmai kérdésekért felel, addig ő a tenhnikai hátteret biztositja a csapat számára, legyen szó a szállás vagy étkezés egyeztetéséről vagy egy fellépő ruha megvarrásáról. „Háttértáncosnak” tarja magát, azon dolgozik, hogy a reflektorfényben lévők számára a lehető legjobb feltételeket biztosítsa. Az elmúlt években a ME-SE-KŐ Mentálhigiénés Segítő Központ Alapítványának önkéntes munkatársaként kezdett dolgozni. A mentálhigiéné egy testi-lelki jóléti alap, ahol az általa vezetett foglalkozások során hitvallásának megfelelően a családias, közvetlen légkör megteremtését tartja legfőbb feladatának.

 

Glózs Zsuzsát azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert bár “háttértáncosnak” tarja magát, mégis azon dolgozik, hogy a reflektorfényben lévők számára a lehető legjobb feltételeket biztosítsa.

You may also like...