2018-11-13

Ligabue Anita

Zenepedagógus, kommunikációs instruktor. 

 

Legfőbb életcélom a harmónia megteremtése, fenntartása és szertesugárzása mind a saját, mind a környezetemben élő családok és gyermekek számára. Hiszek a szeretet, a pozitív odafordulás és a jóindulat erejében és abban, hogy a világot önmagunk értékesebbé formálásával tudjuk pozitív irányba vinni.

Anita 1969-ben született Budapesten, pedagógus szülők gyermekeként. 1988-ban érettségizett az ELTE Trefort gimnáziumában és zenei záróvizsgát tett zongora és szolfézs tárgyakból. Tanulmányai folytatása mellett előbb fél- majd teljes állásban dolgozott a Százhalombattai zeneiskolában.

Édesanyja (tanszakvezető zongoratanár és zenepedagógus) és nagyanyja (akadémiai zongoratanár) nyomdokain járva zongorát és zenét tanít kiemelkedő eredménnyel. Édesapja nyelvész és irodalmár, akitől igényességet, művészetekhez való kifinomult érzékelést, kivételes pedagógiai érzéket és szociális érzékenységet örököl.

A zene mellett 1993-ban az Oxford Open Universityn vezetőképzést tanul, majd különböző pszichológiai irányzatokban mélyed el. 2000-ben a Gordon-modell instruktorává válik és konfliktuskezelést oktat. 2000-2003-ig Olaszországban tartózkodása alatt a Római Rogers Intézet aktív tagja, tanácsadója.

Eközben férjhez megy és három gyermeket hoz a világra. (1995 Giulia, 1997 Marco, 2003 Sergio) Harmincas évei végén az üzleti életbe kényszerül, ami akkor még nem hozza meg számára a remélt nyugalmat. 2008-ban súlyos egészségügyi krízisen megy át. Halálközeli állapota kapcsán számtalan új, spirituális és alternatív-gyógyászati élménnyel gazdagodik. Különleges tapasztalásai aktívan beépülnek világlátásába, életigenlésébe.

A gyerekek és a felnőtt társai érzelmi jóléte iránti elhivatottsága egyre nő. Visszatér a tanításhoz, kicsiket és nagyokat tanít jobb minőségű életet élni. Zenét és az olasz nyelvet oktat. Különös empátiával képes megtalálni a csatornát minden tanítványához, amin a tudást és a harmóniát közvetíteni tudja. Megalkotja a Musicaliga gyerekcsapatot, akiknek felnövekvő és ifjabb tagjaival aktívan kamarazenél, koncerteket ad, versenyeken és Ki Mit Tud-okon lép fel.

Nagysikerű élőzenés színdarabot ír a gyerekeknek, amit teltház és ujjongó közönség fogad. Zenedarabokat komponál, szöveget ír, amivel a gyerekek az épp aktuális lélektani nehézségeikre kapnak gyógyírt. Komoly- és könnyűzenei gyöngyszemeket fordít magyar nyelvre, hangszerel és szerkeszt át, hogy az a tanítványai által is eljátszhatóak legyenek.

Anita a munka és tanítás mellett naponta több órát foglalkozik legkisebb gyermekével, aki kitűnő tehetségét és felkészültségét országos és nemzetközi zenei versenyek aranyminősítéseivel és tévészereplésekkel bizonyíthatta. Komoly szimfonikus zenekarok élén szólistaként trombitál és számtalan rendezvényen muzsikál.

Két nagyobb gyermeke pedig egyetemen folytatják tanulmányaikat. Az üzleti tevékenysége is az adásról szól: közkedvelt olasz étterme van Budaörsön, amit immár 12 éve működtet üzlettársával, barátnőjével. Tévé- és rádióműsorok készítenek vele interjút, amiben sokszínűségéről, szerteágazó munkásságáról és az emberekhez, élethez való kapcsolatáról kérdezik. Egyénisége átsugárzik a csatornákon, szeretetet, harmóniára törekvést közvetít embertársai felé.

 

Ligabue Anitát azért szeretnénk bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert “varázsmagot” hint el maga körül, melyből nem csak oklevelek, érmek, elismerések születnek, de számos gyermek, felnőtt életét tereli nagyon mélyről egészen a napos oldalra.

 

You may also like...