2018-10-05

Berente Imréné Ari Erzsébet

Berente Imréné 1974 óta budaörsi pedagógus, amellett, hogy ének-zene tanítást végez 40 éve, generációkat nevelt fel tanítóként, osztályfőnökként.

Odaadó munkájáért 2014-ben Szakály Mátyás Pedagógus Emlékérmet adományozott számára Budaörs Város Önkormányzata.

Művészeti tevékenysége Budaörs hírét évtizedek óta viszi és erősíti: furulya szakköre kiváló működése mellett a Piros Rózsa Dalkör művészeti vezetője, fellépések százain vannak túl mind Magyarországon, mind a Kárpát-medencében.

Évek óta minősítő versenyeken is szerepelnek, ahol rendre arany-fokozatú kórusként kapnak elismerést. E tevékenységét Budaörs Város Önkormányzata 2011-ben Hauser József Közművelődési Díjjal ismerte el.

A Vass Lajos Népzenei Szövetség nívódíját 2013-ban vehették át. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) által rendezett hangversenyen a Piros Rózsa Dalkör Arany Páva minősítést kapott 2015-ben.

Berente Imréné Budaörs és a Kesjár Csaba Általános Iskola emblematikus alakja – gyakorlatilag nincs, aki valamilyen szálon nem kötődne hozzá. 40 év munkaviszony után is fáradhatatlan és odaadó szervező, belülről vezérelt, kiváló ember, tiszta lelkű és önfeláldozó, és mindenekelőtt született pedagógus.

Figyelme kiterjed a tehetséggondozásra éppúgy, mint az elesettek gyámolítására, a kicsik és az idősek oktatására. Közszeretetnek örvend, megbecsülése töretlen, nyugdíjba vonulása nagyon komoly űrt jelent a Kesjár Csaba Általános Iskolának éppúgy, mint az ott dolgozó pedagógusoknak.

Mindig megújulni kész személyisége, az új iránti nyitottsága abban is megjelent, hogy nyugdíjba készülése előtt pár évvel mindenkit magával sodró lendülettel vetette bele magát a „7 szokás” budaörsi támogatású programjába, s lett szóvivője e profilnak is, bemutató órák sokaságát is létrehozva.

Berente Imréné Ari Erzsébetet azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert számára mindenki „angyalka”. Nincs olyan ember, akihez ne szeretettel és törődéssel fordulna. Türelme és odaadó gondoskodása határtalan. Szakmai felkészültsége megkérdőjelezhetetlen.

Piros Rózsa Dalkör

 

You may also like...