2018-11-13

Kádár Gabriella

Kádár Gabriella budaörsi szobrász- keramikus.

 

“Számomra a szobrászat ajándék Istentől, mint ahogy az élet is az. Öröm van bennem, hogy élek, hogy úgy élek, ahogyan szeretnék. Sok emberrel vagyok kapcsolatban, és akik nyitottak rá, azokkal szívesen megosztom mindazt, amit már tudok. A természetjárás mellett önfejlesztő tréningekre járok, művészetterápiát tanulok mind a mai napig. A tanultakat adom tovább a saját szűrömön át. Főként gyermekekkel foglalkozom. Nyári művészeti önismereti táborokat szervezek, de a tanévben is járnak hozzám gyerekek, és alkalomadtán felnőttek is porcelánt festeni, rajzolni, agyagozni, beszélgetni, önismeretet szerezni.”

Kádár Gabriellát azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert nem csupán tehetséges szobrász, hanem egy olyan ember is, aki mindig azt nézi, hogy hogy tud másoknak segíteni. Kedvessége, az emberekhez való hozzáállása példaértékű.

 

 

AMILYENNEK MÁSOK LÁTJÁK

“Egyéniség”

 

Gabi Budaörs művészeti életének jeles képviselője. Sokunk ismeri csodás szobrait, kerámiáit. Kreatív, sokszínű a művészetét több egyéni és társas kiállításon volt lehetősége megmutatni, de Ő többet tesz ennél. Számára a művészet nem csak kifejezési forma. Ez az Ő élete. A művészetet nem csupán az élvezeti értékéért mások gyönyörködtetésére műveli, hanem van ebben egy csodálatos dolog, mégpedig az a felismerése, hogy a művészet alkalmas lehet arra, hogy a lelket fejlessze, egyengesse az útján. Sőt alkalmas lehet bizonyos helyzetekben gyógyításra is. Mindannyian arra vágyunk, hogy nyugalom, béke és szeretet vegyen minket körül, hogy sikerélményt és örömet éljünk át. Ő ezt adja foglalkozásaival. Az a tanácsom, hogy bátran vidd hozzá gyermekedet, ha szeretnéd fejleszteni képességeit, vagy fordulj hozzá bizalommal, ha Te magad szeretnéd megtapasztalni a kézművesség csodáját, ha szeretnéd megtapasztalni, mi is rejlik valójában benned.

Végtelen szerénysége tiltaná, hogy elmondjam ezeket, de ha egyszer beszélgetsz vele, te is megtapasztalhatod,azt a finomságot, kedvességet, szeretet ami árad belőle és szavakkal leírni nem lehet. Művészetével, emberi hozzáállásával igazi értéket teremt Budaörs szívében. Ezzel aktívan hozzájárul Budaörs művészeti örökségéhez, a közösség fejlődéséhez.

Nagyon örülünk, hogy Gabi is tagja lesz idén a budaörsi Nők „csapatának”. Kevés olyan embert ismerek, akiből ennyi nyugalom és szeretet árad, mint Gabiból. Becsülöm benne, hogy ebben a világban, amit a pénz irányít, művészként talpon tud maradni, képes értéket teremteni és átadni azt az embereknek. Ő az az ember, aki soha nem adja fel, a jó cél érdekében képes hegyeket megmozgatni. A gyerekekkel is nagy szeretettel és örömmel foglalkozik, barátságos műhelyében tündéri kis alkotások születnek.

Gabi nyári táborai is igazi élmények maradnak gyermekeimnek, amit az is jelez, hogy szívesen mennek a következő évben is. Gabi igazi színfolt, egy különleges egyéniség Budaörsön, talán nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi kincs városunk életében. Már első alkalommal megragadott csendes és békés személye, ami valami stabil, szerény, de mégis erős belső ragyogást sugárzott, ugyanakkor teljesen nyíltan, bátran és őszintén beszélt a külső szemlélő számára „nem kis” problémának tűnő élethelyzeteiről, a kétségeiről és a megnyilvánuló félelmeiről. Többek között neki is köszönhetem, hogy megláthattam, mire képes a HIT.

A befogadó, szeretetteli légkör, amit az általa szervezett, felnőtteknek szóló foglalkozáson megtapasztaltam, sokat jelentett számomra. Műalkotásairól elragadó szeretettel mesélt, engem különösen megragadtak az Énekek énekéhez készített grafikái, melyek sajnos a nagyközönség számára nem hozzáférhetőek még, de szívből remélem, hogy egyszer azok lesznek. A gyerekeinken keresztül ismertem meg Gabit. Hallani már hallottam róla, tudtam, hogy kerámikusként dolgozik.

Akkor még nem gondoltam, hogy ő lesz a legjobb barátnőm, szinte testvérem. A szemem láttára bontakozott ki tehetsége. Kiderült, hogy nem csak kerámikus, hanem nagyon szuggesztív szobrászművész. Művei hűen tükrözik gondolatvilágát, személyiségét. A felületesség, a megfelelni vágyás szerencsére hiányzik belőle, így önmagát tudja adni annak, aki megérti, aki kíváncsi érdekes, már-már provokatív művészetére. Őszinte örömmel szemléli a világot. Jó a közelében lenni.

Jó hallgatni lelkes életigenlését. Büszke vagyok rá, büszke, hogy a barátnője lehetek. A mai Világban szomjazzuk azokat a helyeket, ahol végre segítenek eligazodni, ebben a bonyolult, sokszor fájdalommal teli Világban, ha Önmagad szeretnél lenni, ha Fejlődnél emberileg alkotás közben, ha végre érezni szeretnéd, hogy valaki nem csak papol arról, hogy így vagy úgy kell élni, akkor menj el ismerd meg, esetleg alkoss a Gabi társaságában.

Művészet, terápia, önismeret, fejlődés egy igazi tanítótól….. .Csodálatos volt megtapasztalni, ahogy lelassul az idő, és Gabriella szeretetteljes, támogató figyelmével vezet minket az alkotás folyamatában. A szünetekben körbejártam, és megcsodáltam a szobrait: mindegyikből finomság és öröm árad. Hosszan gyönyörködtem bennük, ám amit megtapasztaltam, nem ért meglepetésként, hiszen Gabriellával nem akkor találkoztam először. Több önismereti és spirituális tanulócsoportban is voltunk együtt résztvevők, ahol mindig lenyűgözött őszintesége, éleslátása, valamint Istennel való mély, elköteleződött kapcsolata.

Olyan embernek ismertem meg őt, aki nem riad meg az ismeretlentől, és bátran járja a saját útját még akkor is, ha az jelentős mértékben eltér a megszokott normáktól. Szívesen vagyok a társaságában, mert a beszélgetéseink mindig mélyek, valódiak, szeretetből fakadók. Alázat, önzetlenség és gondoskodás. Talán ezzel a 3 tulajdonsággal lehetne legjobban jellemezni. A közelében tapintani lehet az odafigyelést és az „anyai” szeretetet.

 

You may also like...