2018-11-13

Endrődi Ági

Színész, zene-pedagógus. 

 

Csodálatos volt látni, ahogy az évek alatt, velünk felcseperedő gyerekeknek szárnyakat adtunk, önbizalmat, és hogy sokan közülük hivatásként is ezt az utat választották…

A gyermekekkel való színházi munka, mindig nagy örömet jelentett számomra. Gyermekként nagy hatást gyakorolt rám, Lakner bácsi gyermekszínháza, ahol kiváló tehetségek cseperedtek fel. A tehetséges gyermekek felkarolása, és segítése pedig egyik legnagyobb életcélom lett. Ági hat éve lakik Budaörsön.

Kislánya születésekor költöztek ide családjával, mert a Kőhegy varázsába, az itteni csodálatos légkörbe beleszerettek. 2006-ban végezett a Pesti Magyar Színház Akadémiáján, Őze Áron és Szélyes Imre osztályában. Azóta színészként valamint zene-pedagógusként tevékenykedik. 2011-ben megalapították Tövispataki Beátával Budaörsön, a Múzs-Art Színházi és Művészeti Egyesületet, melynek elnöke lett.

Társulatuk jelenleg 3 önálló valamint 2 koprodukciós előadással büszkélkedhet.

Önálló előadásaik: Oscar Hammerstein: Muzsika hangja, Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? valamint Thúróczy Katalin- Arany Tamás: Keszekusza! öko- mese musical. Koprodukciós előadásaik, melyek a budaörsi Latinovits Színházzal közösen jöttek létre: Luigi Magni, Bernardo Zappolni: Legyetek jók, ha tudtok! valamint, Erich Kastner: A két Lotti.

A budaörsi közönség először a nagysikerű Muzsika hangja főszerepében láthatta, Maria Reinerként. A Legyetek jók ha tudtok! családi- ifjúsági előadásban a Kosárfonó asszony, valamint a Mór nő szerepét játssza, mely előadás Budaörsön, és az ország különböző tájain, lassan harmadik éve műsoron van, és nemrég ünnepelte a 60. előadását. 2016. őszén a Múzs- Art Egyesület újabb közös produkciót hozott létre a Színházzal, Tasnádi Csaba rendezésével: Erich Kastner: A két Lotti ifjúsági előadását. Az előadás zenei vezetője, dalszövegírója, és a gyerekek játékmestere is Ő volt az alkotói folyamatban, jelenleg az édesanya szerepét játssza, az előadásokban.

Lassan 15 éve foglalkozik különböző korosztályú gyermekekkel. 10 évig az albertfalvi Don Bosco Gyermek-társulat vezetője volt, mellyel számos országos drámafesztivál aranyminősítését szerezték meg.

2017. őszén a PostART kulturális színtérben, zenés foglalkozást indított el Budaörsön, óvodás korú gyermekek részére, hétfő délutánonként.

A zene által, annyi csoda történik a foglalkozásokon, meséli-, amiről sokat lehetne beszélni… Célja elsősorban az volt, hogy a foglalkozások oldott, vidám légkörében, megnyíljanak a kicsik, és megszeressék a zenét. Hiszen, mint mondja, a zene szeretete nem vezet máshoz, mint a szép szeretetéhez. Önálló, zenés gyermek műsort is vezet a Muzsikáló Manó Matiné címmel, óvodás korú gyermekek részére. Saját gyermeklemeze, Varázskorong címmel, 2011-ben jelent meg. Jelenleg, Egyesületük jövőjét tervezgeti, az előadásokkal kapcsolatos szervezések, és a színészi feladatok, töltik ki ideje nagy részét.

 

Endrődi Ágit azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert a gyerekekhez való hozzáállása, tanítási technikája, emptaikus készsége kiemelkedő. Szakmai tudása, hivatás szeretete és állandó megújulása példa értékű.

 

You may also like...