2018-10-05

Eller Erzsébet

Eller Erzsébet tősgyökeres budaörsi, amire büszke. „Öt generációt ismerhetek azok közül, akiknek a családunkból itt volt, van az otthona – mondja –, a nagyszüleimet, szüleimet, itt élek én és a testvéreim, a gyermekeim és unokáim”.

Erzsébet nagymamája a helytörténeti kiadványokban Eller kötödésként van bejegyezve, hiszen az 1930-as ’40-es években, az üzem fénykorában mintegy 150 budaörsi lány és asszony dolgozott a keze alatt. Olyan helyi közéleti személyiség volt, akit életében sokan szerettek és tiszteltek. Erzsébet számára is nagyon fontos a város, ahol él.

A Budaörsi Naplót 24 évvel ezelőtt, néhány barát és ismerős rábeszélésére – hobbiként – azzal a céllal alapította, hogy legyen egy mindenki által ismert helyi újság, amely hitelesen tájékoztat a helyi eseményekről. Erzsébet kétségkívül szereti Budaörsöt, hiszen elmondása szerint a település változása, fejlődése egybeesik a saját gyerek-, felnőtt- és „még felnőttebb” korával.

Életét három szakaszra bontja a munka szempontjából. Az első, amikor felkészült a jövőre, vagyis a tanulás és diplomaszerzés időszaka. A második, amit, mint közgazdász és szakújságíró és szerkesztő különböző országos lapoknál dolgozott. Most, a harmadik szakaszban pedig több évtizedes szakmai tapasztalatát a városnak szeretné szentelni.

Tíz évvel ezelőtt úgy gondolta, hogy az írott sajtónak hamarosan vége lesz és az online újságírásé lesz a jövő. Ma viszont abban hisz, hogy helyes döntés volt akkor a kettőt összekapcsolni. Az internet nélkül ugyanis napjainkban már nem lehetünk elég gyorsak és aktuálisak, de van egy tartós retro érzés és igény a nyomtatott lapok iránt. Ezért jó lenne – teszi hozzá –, ha még újabb 24 évig létezne a kézbe vehető, lapozgatható Budaörsi Napló is az internetes változat mellett. Persze a későbbiekben már nem az ő szerkesztésével, de lehetőség szerint továbbra is az immár egyre fontosabb családi vállalkozásukban.

Erzsébet nyitott, érdeklődő, és mindig van még egy kérdése. Nagy benne az empátia, ami egyrészt nélkülözhetetlen eszköze a hivatásának, másrészt azonban – szerinte a nagymamájától örökölt – vele született adottság.

Eller Erzsébetet azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretien belül, mert élete szorosan kötődik a város mindennapjaihoz. Ha a helyi médiáról esik szó, neve az elsők között szerepel, szerkesztői feladatát nem munkaként, hanem hivatásként látja el.

You may also like...