2018-10-05

Ecseri Erzsébet

AMILYENNEK Ő LÁTJA MAGÁT

Budaörsön születtem. A szülőházamtól 100 méternél távolabb még sosem költöztem. Kertész a szakmám, amit imádok. Nagy odafigyeléssel gondozom a virágokat ugyanúgy, mint a baráti kapcsolataimat.

A Budaörsi Kertbarátok Egyesületének alapító tagja és aktív résztvevője vagyok. Sok időt töltök emberek között, nem vagyok az a tipikus nyugdíjas, és úgy gondolom, hogy másnak sem kell azt az otthonülős, kötögetős sémát követnie. Attól, hogy megöregedtünk még élünk, és lehetünk boldogok.

Próbálom mindenben meglátni a szépet és a jót, és örülök, ha úgy érzem, hogy tudok másoknak segíteni. 30 évig díjbeszedőként dolgoztam, vagyis én voltam a villanyszámlás. 2 gyerekem és négy unokám van. Nemrég elvégeztem egy számítógépes tanfolyamot is, igyekszem haladni a korral. Imádom a fiatalokat, és szeretem hallgatni az idősebbeket is.

Jól megértjük egymást a mozgáskorlátozottakkal és a látássérültekkel is. Boldoggá tesz ha segíthetek nekik, vagy csak együtt vagyunk egy összejövetelen. Alapvetően nagyon vidám a természetem, sokszor mesélek vicceket. Nálam már az is feltűnik ha komoly vagyok, olyankor kérdezik a barátaim, hogy mi a baj?

9 Empátia Napot szerveztem eddig 136 előadóval. 28 évig a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesületének szervezési munkáit végeztem, és évente három kirándulást is szerveztem nekik.

Több kitüntető oklevelet kaptam már tőlük. Minden héten klubnapot tartottunk, és folyamatosan tartottam a kapcsolatot a többi klubbal is. Nyugdíjas bálokat szerveztem kéthavonta 15 éven keresztül.

Jelenleg a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesületének vezetőhelyettese vagyok. 2 fantasztikus vetélkedőt is szerveztem már Budaörsön körülbelül 150 fő részvételével.

Az Idősek Tanácsának vezetője voltam több évig. A Pest Megyei Idősügyi Tanácsban is részt vettem, és immár 24 éve énekelek a Lyra dalkörben. Alapvetően én egy nagyon boldog ember vagyok, csodálatos házasságban 42 éve, szeretetben, békességben élek.

AMILYENNEK MÁSOK LÁTJÁK

“Segítőkész”

Ecseri Erzsit ritkán látni a férje nélkül. Szinte félszavakból megértik egymást, egyiküket kérdezzük a másik felel helyette.

Nincs meg az egyik a másik nélkül, olyanok mint borsó meg a héja. Szokták volt mondani, hogy minden sikeres férfi mögött ott áll egy erős nő, ez a mi esetünkben fordítva is igaz.

Párjával tökéletesen és boldogan kiegészítik egymást, mosolyt és boldogságot csalva mások arcára. Empatikus személyiség… a mások baja őt soha nem hagyja nyugodni.

Párjával 26 nehéz évet szolgáltak a Budaörsi Mozgáskorlátozottak Egyesületében. Erzsike kilenc helyi szervezetnél rendelkezik tagsággal. Rendszeresen énekel a Lyra dalkörben és dolgozik a Kertbarátok Egyesületében is.

A vezetőváltást követően napjainkban is számítanak sok éves szervező tapasztalataikra. Martin Luther King mondása szerint: Mindenki lehet nagy ember… mert bárki képes másokat szolgálni, csak hálatelt szív kell hozzá és szeretettől áthatott lélek. Erzsi mondhatni Budaörs telefonkönyve. Nem hiszem hogy létezik olyan ember, akit ne ismerne, vagy ne tudná, hogy kit kell keresni ahhoz, hogy megoldást találjunk egy-egy problémára.

Már 20 éve ismerem. Mindig rendkívül segítőkész, barátságos, kedves. Öröm vele találkozni, akár csak úgy az utcán, akár a Budaörs napon a Fő utcán, ahol a növényeit árulja, mosolygósan, akár amikor engedi, hogy az unokáim a nyulait csodálják. Nélküle üresebb lenne a város. Mosoly, derű és vagányság. Víg kedvű, vicces, humoros, segítőkész.

Szeret mulatni, barátkozni. Önzetlenül segít bármiben. Örülünk, hogy ilyen hölgy lakik a közelünkben. Becsületes, odadó. Munkáját jól tisztességesen látja el.

Szeretetre méltó. Szüleim szomszédságában lakik. Örülünk neki, mert nagyon jó kedélyű és segítőkész. Édesanyámat is mindig megnevetteti. Minden napra jut néhány kedves szó. Szóval odafigyel az idősekre, fiatalokra is. Kívánunk sok ilyen ismerőst magunknak és környezetünknek. Nem tolakodó, de figyelő, vidám, együttérző. Erzsike segítőkész másokra odafigyelő, ez az amit az elmúlt évek során tapasztaltam.

1978 óta ismerem Ecseri Erzsikét. Az elmúlt több évtized alatt megismertem személyiségét. Elmondhatom, hogy a környzetemben mindeni szereti. Rendkívül segítőkész, odafigyel mindenkire.

Ha segítség kell, akkor ő azonnal rendelkezésre áll. Törődik az idős emberekkel. Kedves mindenkihez. Több évtizeden át segítette férje, Ecseri Imre a korábbi Mozgáskorlátozott Klub elnökének munkáját önzetlenül, a tagok teljes megelégedésére. Nagyon tetszik a modora, a viselkedése.

Maximalista, kedves, közvetlen. Legkedvesebb, legjobb segítő akit ismerek. Erzsikét régóta ismerem. Közvetlen, egyszerű, emberi. Közösségi, jókedvű, társasági, másokért tenni akaró ember. Csupa báj, csupa kedvesség.

Aranyos, kedves, közösségi ember. Közvetlen, mindig udvarias, barátságos, jóindulatú, adakozó, soha nem bántott meg senkit. Közéleti és kulturális események gyakori résztvevője. Aranyos, közösségi asszony. Rosszat még nem hallottam róla. Jó szervező, barátságos, segítőkész, egy nagyon emberséges ember. Közvetlen, társaságot kedvelő, barátságos kedves egyén.

Az Erzsi? Csupa mosoly. Az ajtaja mindig nyitva van előttünk. Imrével nagy szerelemben, tele huncutsággal. Mindenkihez van egy kedves szava, nincs benne irigység, megjátszás vagy féltékenység.

Tiszta emberek. Mindig tele mosollyal az arca és a szíve. Erzsike nagyon életvidám, virágok sarjadnak közelében, melyek jó illatot árasztanak a körülötte élőknek. Drága Erzsike az utca tündére, mindenki megsegítője. Bárcsak mindenkinek ilyen szuper nagymamája lehetne, biztos mindenki nagyon kövér lenne, mert fantasztikus süteményeket készít.

Erzsi a virágok tündére.

Csodálatos virágai vannak és nagyon szépen gondozza őket. Mindenkinek segít, kérni sem kell.

Valahogy bele van kódolva a jóindulat, a segítőkészség. Egy fantasztikus ember. Szerencsés vagyok hogy ismerhetem.

You may also like...