2018-10-05

Selmeczi Ágnes

Ha valaki Budaörsön lakik, biztos, hogy legalább már egyszer részt vett egy olyan rendezvényen, amit Selmeczi Ágnes szervezett.

Alapvető szakmája logopédus, azonban miután felcseperedtek gyermekei és belekóstolhatott a rendezvényszerzésbe, rájött, hogy ez az az út amin tovább kell haladnia. Az első rendezvénye egy jótékonysági koncert volt egy rákbeteg kisfiú megsegítésére, majd a Szépség és egészség napokat hívta életre Budapesten, ezt követte a Szemes Fesztivál, ami a Balaton déli partjának egyik legnagyobb kulturális fesztiváljává nőtte ki magát. A Budaörsi vigasságok, a Budaörs Fesztivál, az Ír kocsmaSó a Firkin zenekarral, a Nagy Retro Házibuli, és egy új kulturális szintér, a PostART is az ő nevéhez kötődik.

Kiállítások, koncertek, kultúra és minőségi szórakozás – közösségi élményt nyújtva: ez az, amit ő ad a budaörsieknek. Terve, hogy Budaörsöt egykor majd a kultúra fővárosaként emlegessék új közösségi színtereivel, pezsgő kulturális életével, amihez ő is hozzájárulhat rendezvényeivel. Ági rendkívül nyitott, jókedvű és érdeklődő.

Akik ismerik, azok tudják, hogy nagyon határozott és mindig kiáll saját maga és munkatársai igazáért. Nagyon erős az akarata, és határozott elképzelései vannak. Meg van róla győződve, hogy attól lehetnek sikeresek a rendezvényei, mert vasakarattal kiáll az eltervezett cél mellett. Ehhez természetesen egy kiváló csapat áll mellette, akik mindenben segítik munkáját.

Hogy mi programjainak és az ő sikerének a kulcsa, azt nem tudhatjuk, csak abban lehetünk biztosak, hogy rendezvényről rendezvényre megtölti a várost élettel. Nagyon fontos számára a kulturális értékek létrehozása, mert elképzelése szerint a kultúra és a művészet olyan értéket ad az embereknek, ami szebbé és tartalmasabbá teszi az életüket. Nagyon boldoggá teszi, amikor egy-egy rendezvény végén odamennek hozzá, és megköszönik a szervezést, mert jó volt a program.

És, hogy mi a cél? Természetesen, hogy még nagyon sokáig szervezhessen Budaörsön rendezvényeket, hiszen elmondása szerint, neki Budaörs a világ közepe.

Selmeczi Ágnest azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretien belül, mert bebizonyította, hogy Budaörs nem csak a körforgalmakról és a politikáról, hanem az itt élő emberekről szól.