2021-01-29

Ritter Mariann

Tulajdonos, Baritone Gyors- és Gumiszerviz.

Ritter Mariann születése óta Budaörsön él. Édesapja tősgyökeres budaörsi sváb család sarja és édesanyja is itt született Budaörsön. Férjével – aki szintén Budaörsön nőtt fel – idén lesz 25 éve, hogy egy párt alkotnak. Két nagyszerű fiúgyermekük van, Bálint 13 és Barnabás 7 éves. Az általános iskolát és a gimnáziumot is Budaörsön végezte, majd a főiskolai évek befejeztével egy 2 éves kitérő után édesapja vetőmagokkal foglalkozó vállalkozásában dolgozott. 2002-ben nagy álmuk vált valóra, amikor férjével megalapították saját kisvállalkozásukat, egy autó- és gumiszervizt, melyben azóta is tevékenykedik.

Sok minden köti Budaörshöz, élete legszebb és legszomorúbb emlékei is. Igazán hálát ad a sorsnak, mert nagyszerű gyermekkora volt. Szerette, hogy a környezetében az emberek odafigyeltek egymásra, segítették egymást. Sok közös programot szerveztek családtagjaikkal, barátaikkal, szomszédokkal. Szeret segíteni programok szervezésében – legyen az iskolai, óvodai, vagy városi szintű program – közös munkákban részt venni, létrehozni valami jót, belevonni a gyerekeket, hogy nekik is hasonló élményekben gazdag gyerekkoruk legyen. Szeret közösségben lenni, alkotni. Elmondása szerint, ő csak továbbadja azt a sok segítséget és szeretetet, amit az élettől kapott és ez őt igazán boldoggá tudja tenni. Nagy segítsége ebben a családja, akikre mindig számíthat. Fontos számára a hagyományőrzés.

Családjával együtt igyekeznek ápolni a német nemzetiségi hagyományokat, sok időt töltenek együtt, igyekeznek a gyerekeknek minél többet mesélni a régi szokásokról, hagyományokról. Rendszeresen gyűjtenek és adományoznak játékokat és ruhákat, melyek a Budaörsi Védőnői Szolgálat munkatársai segítségével szétosztásra kerülnek a rászoruló budaörsi családok között. Vállalkozásuk évek óta segíti, támogatja munkájával a Budaörsi Rendőrkapitányságot és a Budaörsi Mentőállomást.

Támogatják és tevékenyen részt vesznek a Budaörsi Félmaraton futóverseny lebonyolításában, emellett iskolai és óvodai programokban is igyekeznek aktívan részt venni és azokat támogatni. Férjével minden évben karácsonykor jótékony célra fordítják azt az összeget, amiből egymásnak ajándékot vennének.

Ezen túlmenően évközben is sokat jótékonykodnak. Felsorolni is nehéz, hogy mennyi alapítványt és magánszemélyt támogattak már. A legtöbben nem is tudják, hogy ők állnak a háttérben és ezt szeretnék is így megőrizni. Nagymamája mindig azt mondta neki, hogy mindenki céllal jön a világra. Szereti azt hinni, hogy ő azért van itt, hogy segítő kezet nyújtson és hogy mosolyt csaljon az arcokra.

Ritter Mariannt azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert jószívűsége, tenni akarása és szerénysége kiemeli embertársai közül. Nem csak beszél, hanem cselekszik is azért, hogy másoknak segítsen. Igyekszik a háttérbe húzódni, érdemeivel nem henceg, elismerést sosem vár, pedig sokszorosan megérdemelné.

You may also like...