2018-10-12

Máténé Papp Mariann

AMILYENNEK Ő LÁTJA MAGÁT

 

Nehéz magamról írni… Tizenéves koromban még állatorvos akartam lenni. Az állatok szeretete nem csökkent. Később a születés, a gyermekek felé fordítottam a figyelmemet. A születés, a családdá válás igazi csoda. Egy gyermek megszületésével előttem válik családdá egy pár. Örülök, hogy a munkám során nap mint nap láthatom ezt.

Körülbelül 15 évvel ezelőtt egy friss diplomás kolléganőmmel indítottuk el az első Baba-mama klubot Budaörsön, szerintem ez egy fantasztikus kezdeményezés. A mai napig aktívan működik most már három másik helyszínen is a kolléganőim lelkes és fáradhatatlan szervezésének köszönhetően. Ezek a klubok segítenek az anyukáknak abban, hogy ne egyedül kelljen megbirkózniuk a problémáikkal, színteret biztosít hogy találkozhassanak egymással.

Igyekszem minden olyan ügyet támogatni, ami segíti a kismamákat, az anyukákat és a családokat, ezért álltam a Babagenetika mozgalom mellé, mint szaktanácsadó. Fontosnak tartom, hogy a kismamák minél több és hiteles információt kapjanak, mert úgy tudnak csak felelősségteljes döntést hozni, legyen szó bármilyen kérdésről.

Jó érzés tudni, hogy az anyukák számítanak ránk, védőnőkre. Sok olyan felnőttel találkozom, akinek az anyukája hozzám hozta őt még pici babaként. Leírhatatlan látni azt, hogy az a baba, akinek én is nyomon követtem a felcseperedését mit ér el az életben, hogy hogyan nő fel és lett totyogós, hasfájós gyermekből komoly felnőtt.

Vannak nehéz döntések, olyan helyzetek, amikor a családok mellé kell állni, és segíteni őket a bajban is. Ez is a védőnők feladata. Nem mondom, hogy mindig könnyű a munkánk, sokszor nehéz hazamenve az ajtót becsukni, és elfelejteni a napi problémákat, de a sok nehézség ellenére is, én úgy gondolom, hogy védőnőként nekem van a legcsodálatosabb szakmám a világon.

Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy – várandósság kezdetétől, a születéstől – a felnövekvő gyermeket láthatom, az édesanyák, a szülők a bizalmukba fogadnak.

AMILYENNEK MÁSOK LÁTJÁK

 “Empatikus”

Kirobbanó egyéniség, aki mindenkinek ad a lendületéből, és a pozitív életszemléletéből. Pozitív kisugárzás, odafigyelés, érezhető szeretet, agilis empátia, szakmai hitelesség, akit a gyermekeim is egytől-egyig szeretnek! Segítőkészség, állatszeretet.

Anya, szeretem, vicces, szép, dolgos, sokszor fáradt, néha makacs, kicsit akaratos, kitartó, okos, találékony, stílusos, barátságos, nem mindig pontos.

Asszertív, jól öltözött, külsejére igényes, érzelmes. Nőies, kedves, közvetlen, empatikus, határozott, talpraesett. Kedves, segítőkész, határozott, igényes a munkájára.

Megbízható. Elegáns, szexi, okos, művelt, lelkiismeretes. Gondoskodó, határozott, segítőkész, céltudatos, nyílt, barátságos. Határozott, segítőkész, csinos, közvetlen, jó kommunikációs készsége van. Kedves, segítőkész, kitartó, közvetlen, barátságos, és iszonyatosan jó csaj.

Mindig copfban hordja a haját és mosolyt vesz fel mellé. Mindezek mellett nagyon határozott és a kiáll a munkatársai mellett. Lendületes és lelkes, minden jó ügyet felkarol, és erején felül dolgozik értünk, budaörsiekért.

Nagyon hálás vagyok, hogy ismerhetem, és néha meríthetek kicsit az energiáiból. Mariann a családunk része, nagyjából 10 éve. Az első pillanattól a szívembe zártam és úgy érzem ez kölcsönös.

Nem „erőssége” a távolságtartás, nyitott őszinte ember. Tud az ügyes-bajos dolgainkról de a saját életéről is mesél. Gyermekeink számára ő nem a „védőnéni”, hanem MARIANN akiért esti imáinkban név szerint is imádkozunk.

Mariannt második gyermekem születése előtt ismertem meg. Két diplomás védőnőként végigsegítette a kései terhességemet, majd a szülés után – azt gondolom, hogy a védőnői feladatain túlmenően is – sokszor a segítségemre sietett.

Neki köszönhetem, hogy lefogytam 10 kg-ot és nem csak tanácsokkal látott el, hanem felrángatott a tespedtségből, eljött velem futni néhány alkalommal, úgymond pályára állított.

Az ismeretségből barátságféle lett, mostanra már a kislánya keresztszülei lettünk. Rendkívül segítőkész, karitatív és humánus. Teli energiával, a napi 8 órában ő szerintem 12 órát dolgozik. Életkedve, vitalitása, hivatásán túlmenően is segíteni akarása példa értékű. Nagyon elfoglalt, de amit elvállal, azt megtartja, nagyon megbízható.

Nagyon könnyen megszerethető ember. Nyitott és tiszta szívű, rendkívül segítőkész. Minden babával a sajátjaként bánik, nagyon figyelmes és becsületes. Kiváló szakember, nagyon sokat törődik a babákkal és a mamákkal is egyaránt.

Megérti a problémáinkat és sajnálat helyett segít, megoldást mutat számunkra. Nagyon tiszteljük és szeretjük. Rendkívül közvetlen és barátságos. Soha nem láttuk elkeseredve, vagy úgy, hogy feladott volna valamit.

Küzd, egyesek szerint egy „harcias amazon”. Csapatjátékos, kiáll a családjáért, kollégáiért és értünk anyukákért. Kompromisszumokra törekszik, de ha igazságérzete megszólal megküzd azért. Mindig csinos, fiatalos, dögös NŐ. Udvarias, figyelmes, az ember szemébe nézve kommunikál.

Szavahihető, hiteles és megbízható. Bátran bízom rá a gyermekemet, mert tudom, hogy jó kezekben van. Marinann csupa szív, csupa lélek, és igazán ember. Meg meri mondani a véleményét, és meg is teszi.

Kérés nélkül segít, egy mosolygós szóval megnyugtat. Úgy bánik a pici babákkal, hogy öröm nézni. Nagyon szeretetre méltó. Határozott, agilis, elszánt és nagyon kitartó. Szerintem akár még egy betonfalon is át tudna menni, ha a másik oldalán lenne a megoldás. Sosem adja fel, a végsőkig küzd a jó ügyért, lehet az akármilyen apró, vagy bármilyen nagy.

Neki minden megoldásra váró probléma fontos, hisz tudja, hogy aki kéréssel fordul hozzá az csak rá számíthat. Nagyon tud lelkesedni egy-egy ügyért. Csodálom az erejét és a kitartását.

You may also like...