2019-03-21

Ismerjék meg a művészeket! Kádár Gabriella – Tavaszi ébredés

A Budaörsi NŐ fotókiállítás minden évben egy jótékonysági árveréssel zárul. 2019-ben a Lélekzuhany Gospel Kórust támogatjuk. Idén 10 tájkép mellett 10 képzőművészeti alkotást is árverésre bocsátottunk.

 

Cikk sorozatunkban ismerjék meg jobban a művészeket, akik támogatják ügyünket, és az alkotásaikat, amiket felajánlottak.

Kádár Gabriella – szobrász, keramikus, Kadosa-Kiss József  képzőművész,  Bodnár Gábor– hangszerkészítő, Tóth József Füles – a magyar reklámfotózás legendája, Gulyás Boglárka – képzőművész, Ráthonyi Kinga – vizuális művész, Neil Wolstenholme – vizuális művész, Győrfi András – festőművész, Nagy Gyöngyi – népi iparművész,   Somogyi Ferenc – szobrász.

Kádár Gabriella 30 éve szobrászkodik. Alkotó emberként 1992 óta vesz részt kiállításokon. 2018-ban ő is megkapta A Budaörsi NŐ elismerést, és azóta ő készíti a kitüntettek emlékplakettjeit is.


Elmondása szerint oda van a szobrászatért, mert gyógyít, örömet ad, próbára tesz.

„Igazi szerelem. Addig szeretnék élni, amíg alkotni tudok.”

A Budaörsi NŐ fotókiállításra egy szobrot ajánlott fel, amelynek a formáját fehér agyagból mintázta meg, kiégette, és tiffany technikával tett bele egy zöld üveg betétet.

Mi a szobor története?

Sok megrendelésem volt abban az időben. Mások kedvéért és mások igényeinek megfelelően kellett elkészítenem a szobraimat és megvágytam magamnak is egy szobrot. Így született.

Odavagyok a természetért. Számomra maga az Élet. Tele van üzenetekkel a számunkra. A lélek is alszik egy darabig, aztán felébred. Mint tavasszal a természet. A zöld üvegbetét a rügyfakadás, a fény születése. Ébredés. A forma absztrakt, de annak, aki körbe járja, megértést ad.

Szerinted kihez illene a szobrod?

Olyan emberhez illene ez a szobor, aki mély érzésű. Aki szereti a természetet, a szabadságot, a tisztaságot. Aki képes és akarja is a megújulást.

Miért ajánlottad fel a szobrodat a kiállításra?

Jó ügyet szolgálhatok vele. Örömet adott, amikor készítettem, reményeim szerint örömet ad annak, aki megveszi, és ráadásul együtt, örömet adhatunk azoknak is, akiket támogathatunk vele. Ez már háromszoros öröm. Kell ennél több az Életben?

Kádár Gabriella szobrára ide kattintva, a közösségi oldalunkon lehet licitálni! Bízunk benne, hogy jó helyre kerül ez a fantasztikus szobor.

Amennyiben szeretné felvenni a kapcsolatot Kádár Gabriellával, azt ide kattintva a közösségi oldalán teheti meg.

 

 

 

You may also like...