2019-02-22

Idén a Lélekzuhany Gospel Kórus javára gyűjtünk!

Az elmúlt években, március 8-án, nőnapkor, 10 hölgyet mutattunk be  a budaörsi Városháza aulájában egy fotókiállítás keretén belül. A fotókiállítás minden évben egy jótékony árveréssel zárult. 

 

Az árverésből befolyt összeget 2015-ben a Budaörsi Mentőállomásnak ajánlottuk fel, 2016-ban Babagenetika mozgalomnak2017-ben a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület, és a Budaörs és Kistérsége Mentéséért Alapítvány eszközvásárlását segítettük vele, 2018-ban a Budaörsi Tanodát támogattuk.

2019-ben a Lélekzuhany Gospel Kórus javára árverezünk el 10 budaörsi tájképeket és 10 képzőművészeti alkotást is, amit neves művészek ajánlottak fel.

Név szerint: Tóth József Füles, Gulyás Boglárka, Bodnár Gábor, Ráthonyi Kinga, Neil Wolstenholme, Győrfi András, Nagy Gyöngyi, Kadosa Kiss József, Kádár Gabriella, Somogyi Ferenc.

Ezekre a tárgyakra március 9-től április 5-ig (20 óráig) lehet majd licitálni A Budaörsi NŐ közösség oldalán.

 

 

A Lélekzuhany Gospel Kórus

A Lélekzuhany Gospel Kórus 1992-ben alakult meg a Fővárosi Önkormányzat Béke Gyermekotthonában – Pax Vobis Ifjusági gospel kórus néven.

A nevelőotthoni környezet késztette őket, hogy dalaikkal az ott élő fiatalokban hidat építsenek a REMÉNY felé, mert hittek abban, hogy a többfalú magányból, eltaszítottságból van kivezető út.

Felismerték, hogy a szeretet a legértékesebb ajándék, amit egymásnak adhatnak és amit kaphatnak.
A kórusukban rejlő igazi szellemi erő, amely valódi hitelességet ad, a szívből való éneklés.

 

Jelenleg a kórusban 7 gyermekotthon (Hűvösvölgyi-, Bokréta (volt Templom utcai Gyermekotthon, és lakásotthon, valamint a Cseppkő utcai Gyermekotthon, Zirzen Janka és a Kossuth Gyermekothon, csepeli Sziget lakóotthon, és a csepeli Templom utcai gyermekotthon) és egy volt hetes gyermekotthon gyerekei (jelenleg Tapolcsányi utcai általános iskolai kollégium néven) alkotják, amely egyedülálló.

Havasi Tibor, a kórus vezetője elmondta, hogy nagyon szeretné, ha ez a közösséggé formálódott gyermek kórust az elkövetkezendő időben együtt tudnánk tartani, mert mind emberileg, mind lelkesedésben, mind pedig hangban az eddigi 30-éves gyakorlata, pályafutása ideje alatt ők a legjobbak!
„Fantasztikus erő rejlik abban, hogy a gyerekeknek valódi élő közösséget ad. és együtt , közösségben élhetik meg az örömöt, sikerélmény, a szeretetet.”
Havasi Tibort az állami gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok sajátos lelkivilága, valamint személyes hitélménye inspirálja a dalaik megírására. A dalok legnagyobb része a számunkra legfontosabb üzenetet: a REMÉNYT fogalmazzák meg.
Mondanivalójukhoz megtalálták azt a hangzásvilágot, amelyet a gyerekek elfogadnak, és magukénak érezhetnek.
Új mondanivalójuk, dalainkban sugárzó erő és szabadság életérzését adja át új hangzással, olykor dinamikus lendülettel, olykor simogató lágysággal.

 

Kórus összetétele, létszáma:
A kórus 40 általános- és középiskolás korosztályú gyermekből és 8 fő nevelő – gyermekfelügyelőből áll, akik a gyermekekkel közvetlenül foglalkoznak.

 

Eddigi megjelent hanganyagaik: 
1. 2002 – „Lélekzuhany”címmel.
2. 2016 –  „ Egyszer találkozunk „
3. 2017 – „ Kezdd el tenni a jót „
A hanganyagaik segítségével szeretnék bemutatni olyan állami gondoskodásban, nevelő szülőnél nevelkedő , illetve hátrányos helyzetben lévő fiatalok énektudását, akik reményeik szerint a jövő énekesei, tehetségei lehetnek, lesznek.

 


A megvalósítás szakmai csapata:
Az „Egyszer találkozunk!” CD elkészítésében résztvevő kiváló, élvonalbeli előadóművészek, zenészek:

Pély Barna (gitár)
Jamie Winchester (vokál)
Bolyki Balázs (hangszerelés, vokál, aranzsok)
Csányi István (szakszofon, vokál)
Frey György (basszus gitár)
Delov Jávor (dob)
Balogh László (dob)
Pákai Petra (ének )
Fehérvári Attila(basszusgitár)
Füstös Bálint (Margaret Island)
Geier Attila (gitár, akusztikus gitár)
Pákai Petra (ének)
Veres Mónika (NIKA)

A dalokat hangszerelte és billentyűs hangszereken közreműködött: Cséry Zoltán

Producer, zenei rendező: Bognár Zsolt, Havasi Tibor, Cséri Zoltán

Mastering, Mix: Bognár Zsolt
Fotókat készítette: Liszi Renáta

You may also like...