2018-11-13

Feigl Enikő

Enikő a Budaörs Televízió riportereként dolgozik. Születése óta Budaörsön él, ide járt óvodába és általános iskolába is.

 

“Ha szentimentális akarok lenni, azt mondhatnám, hogy a városrésszel együtt fejlődtünk. Fényképekről emlékszem arra, hogy amikor beköltöztünk abba a lakásba, ahol most is él a családom, a ház előtti parkoló még le sem volt aszfaltozva, a ház mögött pedig nádas terült el. Ma már több az autó mint a parkolóhely és a nádas helyén teniszpálya meg irodaház áll. Megvannak ennek a városiasodásnak az előnyei és a hátrányai is, de én örülök, hogy fejlődött a város, mert így sose jutott eszembe, hogy elköltözzek innen. Jól érzem magam Budaörsön. Az egyetem után végül itt találtam munkát is, szerkesztő-riporterként a Budaörsi TV-nél.

Az, hogy most „Budaörsi NŐ” lehetek megtisztelő és kicsit furcsa számomra, hiszen Dobogó című műsoromban én szoktam bemutatni másokat, akik példaértékű módon élnek, érdekes hivatást választottak és aktívan tesznek a közösségért. Nem gondoltam, hogy mások szerint, egyszer én is érdemes lehetek a bemutatásra.

Köszönöm ezt az izgalmas, új élményt! Budaörsi nőnek lenni jó, ahogyan férfinak is, ha az ember „helyén van a világban”, vagyis ha azzal foglalkozhat, amit szeret, és ha szeretet veszi körül. Nem áldozat a munka, ha élvezem. Nem bosszúság a probléma, ha hajt a lelkesedés, hogy megoldjam. Közhely, de sokszor a legnagyobb közhelyek a legigazabbak: szeretettel kellene az érző lények felé fordulni. Ha kedves vagyok, kedvességet kapok vissza. Ha mosolygok, visszamosolyognak rám. Ha segítek, én is számíthatok a segítségre. Így lehet kiegyensúlyozott az élet.”

Feigl Enikőt azért szerettük volna bemutatni A Budaörsi NŐ fotókiállítás keretein belül, mert számára nem csak egy újabb témát jelent egy-egy ember, hanem mindenkit külön egyéniségként kezel. Gondos odafigyeléssel segít a helyi események dokumentálásában. Mindig segítőkész, munkáját a legnagyobb precízséggel végzi. Nem számít neki, hogy hétvége, vagy esti forgatás, ő mindig kiegyensúlyozott és mindenkihez van egy kedves szava. 

 

AMILYENNEK MÁSOK LÁTJÁK

“Szerény”

 

Aranyos, kedves, szép. Akaratos, erőszakos… hát mit tudom én, milyen az Enikő… kukacoskodó. Szépeket alkot, ügyesen fest mandalákat és szép dolgokat készít szalvétatechnikával. Szerény, szorgalmas, kötelességtudó, maximalista. Érzékeny, szeretetreméltó. Csinos, kedves és szép arcvonásai, nagy szemei vannak.

Okos. Időnként fellángoló, aztán meg magába zárkózó, rapszodikus. Ambiciózus, maximalista, elhivatott, kreatív. Titkolózó. Nem tudnám megmondani, mióta ismerem Enikőt, barátságunk annyira időtlen és mély. Mosolygós lánynak ismerem, aki törekszik a belső harmóniára, talán épp ez a forrása annak a végtelen életszeretetnek, ami belőle sugárzik. Őszinte, egyenes ember, épp oly szertettel tud dicsérni, mint amilyen határozottan szembesíteni azzal, ha tévútra térek. Azt gondolom ilyen egy igaz barát. Munkáját a Budaörsi TV-nél következetes precizitással, magas színvonalon végzi.

Én ugyan nem vagyok budaörsi, az Ő munkásságán keresztül ismertem meg a várost, és amit láttatott velem, annak alapján szívesen lennék tagja ennek a közösségnek.

Enikő nagyszerű, különleges és építő tagja ennek a közösségnek. Személyes vonatkozásban pedig a legjobb barát. Enikő 2013 őszén került hozzánk, a Budaörsi TV-hez, az akkortájt induló Visszhang című műsor szerkesztőjeként, és már az első találkozáskor szembetűnt az az őszinte lelkesedés, mely máig is töretlenül övezi munkásságát a mindennapokban.

Az évek alatt szorgalmával, kitartásával és szakmai fejlődésével visszavonhatatlanul a stáb teljes értékű, megbecsült tagjává vált, akire bármikor, bármiben lehet számítani, egyaránt mint kolléga és mint jó barát. Enikő felettébb türelmes és nagyon alkalmazkodó, jó természettel megáldott, így számunkra öröm vele a munka. Enikő hihetetlen teherbírással rendelkezik.

Bátran rábíz az ember bármilyen feladatot, mert ő azt gond nélkül elvégzni. Nagyon lelkiismeretes és precíz. Nem gondolná az ember, hogy ez a törékeny lány olyan sportot választ magának, ami inkább a fiúkat vonzaná. Amikor megtudtam, hogy kungfuzik nagyon meglepődtem. Enikő telis tele van meglepetésekkel.

Mindig tud újat mutatni az embereknek. Munkája során nagyon kedves és türelmes a riport alanyaival és rendkívül segítőkész. Irigylésre méltó a mindenkori jókedves a mosolya és a lelkesedése. Mindenben meglátja a jót, de szeret inkább a háttérbe, a kamera mögé húzodni. Nem az a magamutogató típus. Nagyon sok budaörsi rendezvényen megfordul, szinte mindenkit ismer és mindenkihez van egy kedves szava. Nagyon alázatos és mindig felkészült. Minden témában otthonosan mozog.

Örülök, hogy ismerhetem Enikőt. Egy üde színfoltja a városnak. Ha valamit kér tőlünk és elfelejtjük nagyon türelmes és sosem számonkérő. Valahogy még azt is megérti, hogyha többször hibázunk. Segít és kivárja, hogy megoldjuk a problémát, vagy ha tud segít. Minden téma iránt tud lelkesedni még akkor is ha látszik rajta, hogy fáradt. Maximalista, nem köt kompromisszumokat.

Nagyon csinos hölgy. Gyönyörűek a szemei és a mosolya. Élmény vele beszélgetni, mert tartja mindig a szemkontaktust és arra is odafigyel amit mások mondanak, nem csak bólogat. Örülök, hogy megismerhettem.

You may also like...