Egymásra hangolva

A harmadik jó cselekedetben az ifjú zenészeket szeretnénk összehozni a zenével, vagyis lehetőséget biztosítani olyan fiataloknak, akik szívesen gyakorolnának otthon is saját hangszeren, viszont nem tehetik meg.

 

Október 1-je A zene világnapja, ezért ezen a napon indítottuk el ezt a jó cselekedetet.

A projekt vezetői Tóth Anna és Novák Anikó.

Vannak olyan gyerekek és felnőttek, akik bár csupán hobbiból, de szeretnének valamilyen hangszeren megtanulni játszani – és részesülni a zene jótékony hatásaiban.

Az emberek szeretik és igénylik is a zenét. A zene jól esik, jót okozhat. Prevenció és terápia is egyben.

Vannak olyan emberek is, akik már felhagytak a zenéléssel és a hangszerük csak dísztárgyként ékesíti otthonukat. Ezt a két réteget szeretnék összehozni. Így hát azokat a hangszereket keresik, amelyek már virágtartóként funkcionálnak, de még szebb napokat láthatnának.

A dobozban őrzött, felnőtt unoka otthon felejtett, nem használt hegedűjét, fuvoláját, gitárját és egyéb hangszerét, amit más még érdemben tudna hasznosítani.

Szeretnénk megtalálni a hangszerre vágyókat és a nem használt hangszereket!

Várjuk azoknak a jelentkezését, akik szívesen felajánlanák, vagy bizományba adnák elfeledett kincseiket, megunt hangszereiket. Továbbá keressük azokat a fiatalokat, akik szívesen hódolnának a zene szeretetének, és nincs rá módjuk, hogy saját hangszert vásároljanak (jelentkezni a abudaorsino@gmail.com e-mail címen lehet).

Terveink között szerepel az is, hogy jótékonysági vásárt szervezzünk, és az abból befolyt összegből új hangszert is vásároljunk.

A rászorulók számára interaktív „hangszer simogatót” és online hangszerkészítő foglalkozást is szeretnénk tartani. Novák Anikó egy 25 részből álló mindenből hangszert videó sorozatban mutatja be, hogy a háztartásunkban lévő tárgyakat hogyan lehet megszólaltatni.