2021-11-17

Az örökbefogadás menete a Tri Dogs Alapítványnál!

2021. november 21-én kutyás felvonulást szervezünk Budaörsön! A program célja, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra és az örökbefogadás lehetőségeire. 

A Budaörsi NŐ közösség a Dr. Rex Kutyás Alapítvánnyal együttműködve valósítja meg a hetedik jó cselekedetet. Ennek a projektnek a központjában a négylábúak állnak, az általunk támogatott alapítvány pedig a Tri Dogs Alapítvány, akik nem csak kutyák örökbe adásával de a mentésével is foglalkoznak. 

Ha azon gondolkodtak, hogy szeretnének örökbe fogadni egy legjobb barátot, akkor olvassák el, hogy ennek mi a menete.

 

A Tri Dogs Alapítvány részletes tájékoztatása: 

Miután testileg és szellemileg is készen áll a kutyus, és kiismertük hogyan viselkedik más kutyusokkal,-cicákkal ,-gyerekekkel,-idősekkel stb., elkezdjük keresni a neki megfelelő családot/gazdit, kikerül róla a gazdikereső poszt a közösségi oldalunkra, amiben teljes körű leírást adunk a jelleméről, habitusáról, hogy milyen családba illeszthető be.

Felnőtt kutyusok ivartalanítva, oltással chippel, és alap engedelmességi képzés elvégzése után keresnek új családot.

Kölyök kutyusok esetében a koruknak megfelelő oltással és ivartalanítási kötelezettséggel fogadhatóak örökbe.

A rehabilitált mentetvényeink esetében is szintén igazak a fent leírtak, a szerződés azzal van kiegészítve, hogyha a rehabilitált kutyusoknak esetlegesen maradtak bevésődött viselkedés problémái (félelem, nehezen nyit az emberek felé, kialakulhat bizonyos szituációkban félelem agresszió, emberre szeparálás stb.) ezekről, és ezeknek a megfelelő kezelésével kapcsolatos összes információt leírunk.

Legelső lépés a gazdinak miután felelősségtudatosan elhatározta, és tudja biztosítani a kutyus teljes körű ellátását 15+- évig , akkor egy bemutatkozó emailt kérünk, amihez az oldalunkon találnak támpontokat. (Milyen a család élet stílusa, sportos, kirándulós, vagy inkább nyugodtabb, kinti vagy benti tartásra szeretnék a kutyust stb.)

A tőlünk örökbe fogadott kutyusok autóhoz, városi élethez, boxhoz szoktatottak, szépen sétálnak pórázon és behívhatóak. Így kerülnek az új családjukhoz.

Ha úgy gondoljuk, hogy bemutatkozó email alapján az adott kutyus bele illene a családba személyes találkozó következik, ahol először mi beszélgetünk a gazdikkal, azután megismerkedhetnek a gazdikereső tappancsossal.

Ha látjuk hogy rácsatlakozott a gazdi jelöltekre, akkor még két találkozó szükséges, hogy lássuk a gazdik felől is, hogy az örökbefogadási szándékuk tényleg komolyak, és nemcsak egy fellángolás, és a kutya is ugyanúgy viszonyul hozzájuk mint a legelső találkozón akkor beszélhetünk az örökbefogadásról.

Ha minden jól ment,é s úgy látjuk hogy beillik a családba, és megfelelő helyen lesz, akkor egy szerződést írunk, és elköltözhet a végleges otthonába kis mentettvényünk.

A Tri Dogs Alapítvány elérhetőségei:

Tel: +36/30 140 1475

E-mail: tridogsinfo@gmail.com

 

You may also like...